De Boswachter

Martine Dubois is De Boswachter. Zij is initiatiefneemster van dit bijzondere project en zij is ook degene die kan helpen van het beschikbare stuk natuur precies de omgeving te maken die jij wil. Door je te inspireren, tips te geven en door je, als je dat wil, hulp te bieden.

 

 

“Mijn achternaam is Dubois. Wat betekent ‘van het bos’. Je zou denken dat ik het er om heb gedaan. Maar nee, boswachter is iets wat ik ben, het zit in mijn bloed. Als kind was ik altijd ‘thuis’ bij de bloemen en de vogels en dat is zo gebleven. De eerste vijftien jaar heb ik gewerkt als boswachter voor Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De laatste jaren werk ik nu al als freelancer: De freelance boswachter.

 

Natuur is oneindig en dat is wat me zo boeit. Er is altijd meer te leren, meer te ontdekken en meer te genieten. Ik wil mensen graag laten zien hoe mooi en boeiend de natuur is en hoe gelukkig je er van wordt.

De natuur geeft rust en ruimte in je hoofd. Ik vertel over de natuur via columns, radio en televisie.

Ik ben ook adviseur voor verschillende organisaties, overheden en particulieren.

 

Mijn Stukje Natuur biedt een plek die ik als kind had willen hebben.

Een eigen stukje natuur waar je alleen kunt zijn met de vogels en dieren. Onderzoeken wijzen uit dat mensen en kinderen die regelmatig in de natuur zijn, beter in hun vel zitten. Ze hebben meer concentratie, een betere gezondheid, meer fantasie en meer zelfvertrouwen. Dit is iets wat je iedereen van harte gunt en met Mijn stukje natuur wil ik iedereen deze mogelijkheid bieden.”

 

http://www.MartineDubois.nl

martine


Mijn blog

Winter? Ctr+Alt+Del

Een zee van narcissen jubelt ons tegemoet. Het liefst zou ik de auto stilzetten bij elke narcis die ik zie. Niet handig, dat weet ik. Eerst de sneeuwklokjes, dan de krokussen en nu de narcissen… wat is het toch met die bolgewasjes? Het geeft een ademloze verstilling diep in mij....

Lees meer
Ik wil even alle vrijheid. Neem contact met mij op. Telefoon Mail

Mijn stukje natuur is een samenwerking van:

Provincie Flevoland SFL Nieuw Natuur Project